KOKEN MET COCA-COLA; DE KERS OP DE TAART, OF DE SPIES
Breng 500 ml Coca-Cola zero sugar cherry in een steelpan aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot je ongeveer 150 ml over hebt. Laat afkoelen en meng met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Snijd 400 gram kippendijfilet in blokjes van 2 cm. Meng met van de marinade en laat 1 uur (of langer) afgedekt in de koelkast marineren.
Ontpit 20 kersen (je hebt daar handige knijpers voor) en wikkel ze stuk voor stuk in 10 in de breedte gehalveerde plakjes ontbijtspek. Rijg de stukjes kip en de ‘spek-kersen’ aan 4 of 8 satéprikkers en rooster ze op de BBQ of grillplaat in 8 minuten bruin en gaar. Bestrijk met de resterende marinade.
Serveer met een glas of blikje Coca-Cola zero sugar cherry.