DEZE GLAZE IS OOK LEKKER VOOR SPARERIBS OF JUICY KARBONADES
Neem een schaal waar 4 kippenpoten precies inpassen. Leg er 10 takjes tijm tussen en bestrooi met peper en zout. Schenk er 750 ml Coca-Cola zero sugar lemon over en zet afgedekt een paar uur (of een nacht) in de koelkast. Neem de kip uit de marinade en dep droog. Schenk de marinade in een steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot je ongeveer 150 ml over hebt. Meng het sap van 1⁄2 citroen, 2 eetlepels honing en 1 eetlepel sojasaus erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven op 180 °C. Leg de kip op een rooster en zet (met een ovenplaat eronder) in de oven. Rooster de kip in 45 minuten knapperig en gaar. Keer regelmatig. Bestrijk de kip het laatste kwartier rondom met de glaze (marinade). Let op dat het niet verbrandt.
Serveer met een glas of blikje Coca-Cola zero sugar lemon.