1.
Meng de ui met de azijn. Houd je van zoet, voeg dan wat suiker toe. Besprenkel de oesterzwammen met de olie en schud om, zodat de zwammen rondom een laagje olie krijgen. Bestrooi voor de ‘shoarma’ de oesterzwammen met de curry madras en komijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Je kunt de ui en oesterzwammen voorbereiden. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.
2.
Steek de barbecue aan en laat op temperatuur komen. Bereid de friet zoals jij wilt (in de oven, airfryer of frituurpan). Rooster de oesterzwammen op een groenterooster op de barbecue. Heb je die niet, rijg ze dan aan spiesen en leg ze zo op de barbecue. Rooster ze in 6 min. gaar en een beetje knapperig.
3.
Pureer ondertussen met een staafmixer de kimchi met de mayonaise. Serveer de friet (met zout naar smaak) met de ‘shoarma’, uitjes, tomaten en kimchi-mayonaise.