Botanisch no-buzz borrelen is de bom. Deze easy mocktail op basis van 0.0 bieren en zero sugar frisdranken gemaakt met kruiden, specerijen, bloemen en vruchten zijn jouw ticket to the tropics.
VOOR EEN NAZOMERSE, SUBTROPISCHE APERITIVO ÍN DE TUIN, MET FRISSE SMAKEN ÚIT DE TUIN
Snijd 4 mooie parten van de mango (met schil) voor de garnering. Snijd ook 4 superdunne plakjes van de sinaasappel en pers de rest van de vrucht uit. Schil de mango’s, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met de kardemom, het sinaasappelsap en 4 eetlepels water in een blender glad. Voeg indien nodig extra water toe. Verdeel de ijsblokjes over 4 glazen. Schenk de mangopuree erover en roer tot het koud is. Doe in elk glas een plakje sinaasappel en vul aan met ijskoude Lowlander 0.3% IPA. Garneer met de partjes mango op de rand van het glas.
Meng in een gekoeld highballglas met ijsblokjes de Seedlip Grove, het limoensap en het bier. Garneer met een krul sinaasappelschil en een takje munt.
Vul 4 glazen met ijsblokjes. Verdeel de Martini Floreale en het limoensap erover en roer licht. Top af met Viva Mate. Garneer met een (rokend) takje rozemarijn en plakjes limoen.
Snijd de gember ongeschild in de lengte in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over 4 glazen. Verdeel de ananasstukjes met sap en de appelciderazijn erover en doe in elk glas 1 takje Thais basilicum. Stamp met een cocktailstamper (of houten lepel) en roer het crushed ice erdoor. Vul aan met Royal Club Ginger Beer 0% suiker. Garneer elk glas met een ‘ananasbloem’ en een takje Thais basilicum.
Strooi het himalayazout op een bordje. Maak de randen van 4 tumblerglazen vochtig (met water) en doop ze in het zout. Verdeel de ijsblokjes, blauwe bessen en lychees over de glazen en vul aan met Fentimans Rose Lemonade. Garneer met rozemarijn of Thais basilicum en eventueel ‘lycheebloemen’.
TIP Tweak met een scheut ’t IJ Vrijwit of Gordon’s Alcohol Free 0%.
BOTANISCHE DRANKEN ZIJN (AMBACHTELIJK) GEBROUWEN OF GEÏNFUSEERD MET (EXTRACTEN VAN) KRUIDEN, VRUCHTEN, PLANTEN, BLOEMEN – ‘ALLES UIT DE TUIN’